Plutt Sid!

Den här koppelpromenaden med Sid blev inte av då jag märkte att alla selar är på tok för stora för honom fortfarande... Kanske att jag köper en mindre sele till honom men frågan är ju om det är värt pengarna då han kommer växa ur den för eller senare. Eller ja, jag kan ju alltid ha den till framtida små kaniner sen ;)
 
 
Har försökt fixa en varsin, stadig hage åt Sid & Bianca idag. Satt fast lite mer nät runt om och även en pressening (stavas?) över hagarna så dom kan vara ute trots regn :)
 
Bianca är så knäpp. Hon försökte leta upp vart hon kunde rymma, men hittade inget så hon bara studsade rakt upp under det gröna nätet. Konstiga ninen!
Hagarna sitter inte ihop, har galler mellan så dom kan inte ta sej in till varandra ^^
 
Imorgon åker jag på semster igen. Dock inte utomlands utan till Dalarna för att träffa kompis några dagar! Vet inte hur det blir med bloggandet då, men blir nog lite bloggande. Kaninerna får stanna hemma och förhoppningsvis sköter syrran eller mamma dom medans jag är borta.
 

Tillbaka i Sverige!

Sent igår kväll kom jag äntligen hem igen efter en lång resa.
 
Idag hämtade jag hem kaninerna. Var spännande att se om dom förändrats något men alla är sej ganska lika fortfarande. Bianca fäller just nu så hon ser nästan ut att vara madagaskar eller något.. Fulingen^^ Sid har förändrats liiite kroppsmässigt. Han börjar växa till sej lite å börjar få mer "harformer" nu.
Iaf, så verkade kaninerna glada att vara hemma igen. I Leon & Noras stora hage har det vuxit väldigt mycket så nu har dom mycket grönt ;)
 
Imorgon ska jag fotta, gå till grannen och kolla om dom fått nytt hö, börja selträna Sid å även leta upp lite grönt att torka till vintern.
 
Somsagt, visst ser hon ut att vara madagaskar? X)
 
 

Pa jakt efter Amerikanska kaniner!

Fy sjutton vad jag saknar kaninerna. Eller ja, saknar mest kaniner i almanhet faktiskt. Langesedan jag sag en kanin nu.. Men i veckan kanske jag aker och moster aker pa "kanin jakt" ;) Sa att jag garna ville se hur Amerikanska kaniner har det. Gissar dock pa att det ar tjocka blandras kaniner som sitter i sma burar och har det trakigt. Nog inte det roligaste att se men man far tanka att det finns djur som har det varre^^
 
 
 
Pa Fredag (Lordag svensk tid) aker jag hem... Kommer kannas bade skont och ocksa lite jobbigt. Skont att komma hem till djuren men jobbigt att typ, ah ta farval av slakten. Kommer sakna USA!

Snart skolstart...

Fifan, drygt 3 veckor kvar av sommarlovet! Det har gatt fort, som vanligt. Kommer hem den 28 Juli och da ar det bara drygt 2 veckor kvar. Fyfyfyfy... >.< Ser inte fram emot skolan. Kommer bli sa trakigt att inte kunna se kaninerna pa vardagarna.

Maste fixa battre betesburar at Sid & Bianca innan skolan borjar. Kompostgaller funkar bara inte hur jag an bar mej at. Och sa maste jag lara mamma hur man hanterar Dvarghararna (dom ar hala som tvalar, trycker man for hart racker slinker dom ur naven). 

Gammal bild pa Bianca fran i vintras

Sen ska jag se till att bli medlem i SKAF snart sa att jag kan stalla ut Sid i host! Laaangtar :) Undrar verkligen vad han kan fa for poang, hehe. Valdigt lust att skaffa en hona som jag kan para han med nasta sommar men nej, inga mer kaniner forst skolan ar klar nu. 

 

 


Finaly

Efter massa krangel ar jag antligen i USA! Orkar inte dra hela historien vad som hande men vi kom inte ivag forst den 12 Juli istallet for 11. Mellanlandade i London och blev kvar under natten. Planet kom till slut och nu ar vi har. Awesome.

Maste erkanna att jag faktiskt saknar mina kaninskruttar en aning. Det jag hort ar att Leon & Nora har som vanligt forsokt rymma men Jennie har latt fatt tag pa dom igen som tur va, haha! Finns inga kaniner som ar battre rymmare an mina.

Hon hade ocksa blivit helt foralskad i Sid sa jag hoppas jag far tillbaka han igen ;)


Imorgon åker jag!

Inte ens börjat packa ännu men ska göra det ikväll är det tänkt.. Men skulle inte bli förvånad om jag inte orkar och gör det precis innan vi ska åka, hehe. Så nervös också inför flygresan. Rädd att planet störtar och jag har en plågsam död framför mej, haha. Vad händer med alla djuren isf? Aja, det ordnar sej nog
 
Jag är extremt uttråkad utan mina kanin skruttar. Tråk. Har försökt å syselsätta mej med lite annat som idag har jag gått ut å fottat katterna litegranna! Blev dock bara denna bilden på Nisse som jag blev nöjd med. Ååh, gud vad jag kommer sakna katterna. 

De var de..

Jaa, nu är Allingsås helgen slut... det känns riktigt TRÅKIGT! Saknar folket å allt, haha. Kan inte fatta att det redan är över. Men jag taggar inför Allingsås 2013 såklart! ;) Och så kanske LU också.
 
Jag, Greta, Camilla, Susanna och Johanna m.fl. har haft det helt otroligt skoj. Träffat trevliga kaninmänniskor, tittat på fina utställningskaniner och duktiga hoppkaniner. Vädret vart inte det bästa för camping men who cares ;) Vi hade störtkul ändå. Sov inte så jätte gott eftersom madrassen, kudden å täcket blev något blött men sånt man får räkna med typ. ;)
 
 
Kaninerna hade det nog det inte lika skoj. Dom fick för det mesta sitta i sina burar men Leon & Nora fick komma ut lite oftare eftersom dom (iaf inte Nora) aldrig suttit instängd någon längre tid förut. Dom är ju nästan frigående i sin hage här hemma. Lämnade bort dom igår till Jennie som ska sköta dom då när jag är bortrest, så nu är jag helt kaninlös för första gången i mitt liv. Det känns jätte konstigt att gå ut i hagen å inte en enda kanin där! Nåja, bara 2 dagar tills jag åker å vad ska jag syselsätta mej med tills dess?! Datorn är skitseg och på tv:n finns det aldrig något bra. Huhu.. Jag funderar om ni vill att jag ska skriva lite när jag är bortrest? ;p Så inte bloggen är helt död i 2 veckor.
 
Johanna, Greta, jag, Karin & Susanna
 
Jag & Ophelia
 
Arizona, Camillas "aggresiva" Dvärghare. Ser hon ut att vara aggresiv?? Kunde
hålla henne hur som helst.
 
Jag & Bianca efter att ha träningshoppat lite.
 
Allas favorit Hogge!
 
 
Bianca fick träffa sin bror!
 
Pizza med gänget :)
 
Gretas "lilla" rexbebis!
 
Trollet
 
Leon & Nora
 
Har mååååååånga mer bilder men min dator krånglar. Den lär paja när som helst.. Ajöss
 
 

Dan före dan

Bara 24 h tills jag åker till Allingsås!! Jag minns när det var snö ute å allt kändes så långt borta... Men nu är det inte långtifrån snart :) Hehe.

 

Nora & Leon får åka i en liten innebur då jag bara har två transportburar. Funderar lite på hur Nora kommer reagera eftersom hon inte vart hemifrån mer än några dagar förut. Hon kommer knappast ha mycket tillgång till utevistelse hos Jennie. Men hon har Leon med sej iaf så det blir nog en trygghet för henne.

 

Blir inte förvånad om jag råkar ta med mej en katt istället för en kanin..


Suck på kompostgaller...

Jag gillar verkligen inte kompostgaller. Allt galler är täckt med kycklingnät och något slags bärnät över för jag är SÅ SJUKT less på att kaninerna bara rymmer. Jag blir mer förvånad om kaninen är kvar i hagen än utanför. Både Sid och Bianca tar sej ut på något konstigt vis. Bianca har ju lärt sej hur man kommer in till Leon & Nora. Hon är inte dum den lilla kaninen alltså... Inte ens jag fattar hur hon tog sej in dit. Ska se om jag kan få tag på lite bröte så jag kan bygga några betesburar som Bianca och Sid ka vara i så jag slipper dampa sönder på sånthär tråkigt kompostgallret. Dom måste ju komma ut å springa av sej nånstans för gillar inte inburade kaniner jag.
 
 
Dålig kvalité jag vet. Fotade när det var lite mörkare på kvällen^^
 

Vaccinera kanske?

Läste nyss på kanin ifokus att RVDH (Rabbit Viral Hemorrhagic Disease) verkar ha kommit till Västergötland! Känns ju ännu jobbigare nu att lämna bort kaninerna till helgen... Och att ens åka till Allingsås känns riskabelt. Tyvärr är jag pank under sommaren så kan inte åka å vaccinera dom heller. Men det är något jag absolut ska ta å göra i höst när jag får pengar!

 

Idag har jag pysslat lite mera med Sid. Han har fått komma ut i rasthage för troligtvis första gången i sitt liv idag! Såklart gillade han det. men kommer inte ha honom där utan uppsikt eftersom han har faktiskt lyckats rymma två gånger redan.. Där ser man. 

 


Tillbaks!

Känner att blogginspirationen är tillbaka på topp igen. 
Några trevliga grejer har hänt. Jag är superduper mega glad för att den 11 - 27 juli ska jag åka till USA! Kan knappt förstå det är sant för trodde aldrig att vi skulle åka dit i år! Men jag å familjen har vart där nästan varje/annat år sen jag var 6 år. Blir fortfarande lika förvånad när vi ska åka dit =)
 
Och nu ska jag avslöja min lilla hemlis. Igår blev jag kaninägare till 4 kaniner. ;) Igår åkte jag till Mellerud å hämtade en denna lilla krabat som nu mer heter Sid! En vit rödögd Dvärghare hane på endast 9 veckor. 
Kommer jag bara ha honom här tills Fredag för alla kaninerna ska lämnas bort under semestern till Jennie i Allingsås. 
 
 
 

RSS 2.0