NERVÖS!

Nu är nästan allt fixat och klart! Bara kaninerna som ska göras redo för imorgon drar vi ;) Ska till min vän i Göteborg och sova imorgon så åker vi tillsamans därifrån på Fredag.
Så sjukt nervös då jag inte får rent hans tassar... Ska se om jag lyckas få rent dom på Fredag när vi är inne! Vågar inte blöta ner dom för mycket när det är så kallt ute. Sen så vill han inte presentera sej så bra heller. Ah, alltså nervositeten stiger!
 
 
Bilderna är fottad från en konstig vinkel, därför hans huvud ser lite hermelinaktigt och tjock ut...
 
 
 

6 dagar kvar!

Börjar bli lite nervöst nu när det börjar närma sej med uställningen! ;) Jag har inte fått rent Sids tassar ännu men ska försöka fixa det när vi (jag och min vän Sara) är på vandrarhemmet på Fredag för då är vi inne så tassarna hinner torka tills Lördag. Vill ju inte att dom ska frysa på honom nu när han är ute ;)
 
Igår gjorde jag iordning lite i kaninhagarna. Fixade mest med granris lite här och var som kaninerna kan krypa under och äta på! (Se bilder)
 
 
 
Sen så ville Erica se lite mer bilder på hur mina kaniner bor! Vet jag har lagt upp bilder förut men har inget annat att skriva om så lika bra å göra det igen ;)
 
Här bor min gos Bianca^^ Anledningen till att jag har brädan där är för att lådan (Ja, det är en låda men det har svällt så mycket så den gick inte dra ut till slut) är sönder. 
 
 
Doris bor tillfälligt i denna inneburen på alltanen med filltar över. Ganska smidigt att ha en kanin så nära som man kan skämma bort lite extra ;)
 
 
 
Lillpluttten Sids bur.
 
 
Leon & Noras stooora hage.
 
 
 
 
 

HÖSTLOV!

Igårkväll åkte jag tillbaka till skolan. Kom fram halv ett, gick och la mej två, vaknade 7... Trött tjej. Ut till kossorna och sopar golvet i nån timme sen slutar vi! Känndes så värt att åka till skolan egentligen... Inte, hehe. Men nu är det gött att veta att man har lov i över en vecka nu! Trtots jag redan haft en veckas lov redan typ ;)
 
Igår kom också Doris efterlängtade stamtavla med hennes poängkort också på 93,5p. Helt okej poäng. Tror inte jag orkar krångla med att sätta på ringen som åkt av så jag kommer nog stambokföra henne på denna poängen. Känns inte som hon kommer få så mycket bättre poäng ändå. :)
Nu är det bara 7 dagar kvar tills nästa uställning! Hade funderingar på att ta med mej Doris också men kännde att jag inte ska börja resa runt med henne ännu. Vill att hon ska vänja sej vid mej och oss människor här hemma först. Så blir bara Sid och Bianca som följer med. :) Behöver alla tips jag kan få hur man får tassarna på en vit kanin vita. Vet ju att torv håller tassarna rena och fina emot vad spån gör. Men jag vill ju gärna ha lite halm också så han inte fryser ihjäl stackarn. Vad använder ni för botten material till era burar?

Dag 6 - En ras jag inte vill ha

Ehm... Jag tycker dom flesta raser är fina men min första tanke är Engelsk vädur. Dels för jag tycker dom är skitfula och dels så ser det inte klokt att dom ska ha så långa öron som dom trampar och sliter sönder. Är ju inget värdigt kaninliv om dom inte kan skutta omkring som vanligt pga. öronen. Så Engelsk vädur är nog den ända av alla raser jag aldrig skulle kunna tänka mej att ha. :)

Bildbomb

För mej har det inte blivit någon skola idag... Så istället har jag grejat lite med Doris. Försökte ta på henne sin benring förut men lyckades bara trä den över tårna sen tog det stopp och hon började sprattla. Vill helst inte stressa henne för mycket så ska se om jag lyckas få på den nån annan dag eller om jag öronmärker henne istället när jag fått stamtavlan^^
Hon är så himmla liten och söt :) Och kan man tänka sej, hon och Sid väger nästan lika mycket! Sid ligger på 800g och Doris ligger på 900g medans "stora" Bianca, min största Dvärghare väger 1.3 kg. Skillnad O.o

Lyckad gårdag!

Just nu är jag superduper happy! Bianca hoppade kanonbra och gick i mål på bara 2 fel. Hamna på plats 5/13 vilket är en enorm förändring för att vara Bianca. Förut vägrade hon hoppa över hindrerna på tävlingar men nu hoppade hon! Det kanske inte gick så fort men jag är stolt att ville hoppa iaf ;) Lilla Sid gick det inte alls lika bra för men klart det är lite nervöst för honom som aldrig vart ute och tävlat förut. Han hoppade över något hinder bara. Han var inte rädd utan nog mest nyfiken av sej. Han hoppade typ 2 hinder och kom aldrig i mål. Han fick gå med oss runt inne på uställningen och fick massa hjärtan att smälta så söt och liten som han är ;) Världens mysplutt.
Sen har jag en till sak jag ska berätta...Igår var det inte bara Mela och Sara D som kom jag hem med en extra kanin.. Helt oplanerat blev det en till Dvärghare som fick följa med mej hem. ;) En viltgrå fin liiiten tjej på 2 år! Som nu mer heter Doris^^ Verkar inte som hon kommer från seriösa uppfödare då hennes klor var sjukt långa och hon skänkte bort kaninerna för att hon tröttnat på dom. "Bara" för att man tröttnar på kaninerna betyder ju inte det att man får sluta klippa deras klor... Usch. Stamtavla fick jag inte heller med kaninen utan den skulle skickas. Hoppas dom gör det, har deras nummer så inte svårt få tag på dom i värsta fall. Doris var väldigt rädd när jag fick hem henne men idag har jag försökt hållt på med henne lite för att hon ska bli lite socialare. Väldigt tråkigt med rädda kaniner.

Taggar Brålanda 3 Nov!

Nu är anmälan inskickad och Sids första uställning blir alltså 3 Nov :) Ska bli sjukt spännande alltså! Han har ju bara 94p - 95p bakom sej så förhoppningsvis så får han också något av det ;)

Taggade till hoppning!

Äntligen är nästan alla krångliga anmälningar inskickade. ;) Bara Sid som inte blivit anmäld till uställningen i Brålanda än för jag inte har hans papper framför mej men det löser jag senare.
Iaf så har jag anmält båda hararna till Sätila på Lördag så hoppas nu att dom är hoppsugna :) Uställningen/hoppnigen är på min skola så lite segt jag måste hem på Fredag och tillbaka på Lördag igen.. Men hellre det än sova helt ensam i skolan^^



Dag 4 - Hopp, uställning eller kel?

Föredrar alltihopa faktiskt men mest hoppning och uställning. Liksom kel.. Ja, har ju redan två "kelisar" som inte är sådär jätte sälskapliga. Men väljer nog hellre renrasiga kaniner med stamtavla än blandraser som man inte vet så mycket om. För hur kul är det inte att ställa ut få poäng på sina djur?! ;) Eller att få sin kanin elitklassad i hoppning.      ;)

Älskade harar ♥

 

Film!

 

Sid 5 1/2 månader

Denna veckan är jag förkyld och har huvudvärk som gör mej fullständigt galen så jag är hemma från skolan. Istället för att nörda framför datorn och få ännu mer huvudvärk har jag gått ut till kaninerna och pysslat. Fixat lite tillfälliga hagar för hararna och ännu har ingen lyckats rymma. Bra bra :) Hoppas på att det fortsätter sådär.

Idag var det minusgrader och frost när jag vaknade så nu kommer la snart snön... För två år sedan kom snön redan den 22 oktober så risken finns att den kommer nu snart.. Usch, jag gillar inte ha snö >.< Så kallt och blött. Förhoppningsvis ska jag ta in kaninerna i vårat lilla utehus. Det finns ingen värme där inne men det blåser ju inte kallt eller snöar på dom. Dom är skyddade där inne. Ska se om jag och mamma städar ut där i helgen och flyttar in kaninerna redan då.

Fina lilla Sid♥
Nu är han 5 1/2 månad och fortfarande pytte liten. Har ingen våg men gissar på att han väger under 1 kg och han kommer antagligen stanna under 1 kg i vuxen ålder känns det som. :) Sen så har jag ju haft lite problem med att bli medlem i kaf så inte kunnat ställa honom ännu. Ska förhoppningsvis ställa honom i Brålanda om jag fixar skjuts dit på ett eller annat sätt :) Ska höra om det finns någon trevlig kaninmänniska jag kan åka med eller om jag får tigga skjuts av mamma.

 


Dag 3 - En ras du vill ha

Funderade lite på Wiener engång för jag tycker att dom ser så goa ut, som levande gossedjur typ. Men samtidigt så vill jag hellre ha små raser som kanske några Hermeliner då jag själv är ganska liten och klen. Tycker det är något jobbigare att handskas med kaniner runt 3 - 4 kg ens, haha! Föredrar Dvärghararna som man nästan kan lyfta hur som helst ;) Liten rex kanske också vore något.
 
Hermelin, havanna
 
 
 
 
 

RSS 2.0