Storstädning i kaninburarna

Jag önskade så mycket att jag kunde visat er hur fint det blev i burarna, hihi^^ Men somsagt kameran är död å laddaren i skolan så blev inga bilder i helgen, tyvärr. Jag brukar alltid "slarvstäda" burarna, alltså städar nästan alltid bara där dom har sin toalett. Men nångång i bland typ... Var tredje vecka eller ännu mer sällan tar jag bort allt i burarna å fyller på på nytt spån, även lite halm å inreder lite fint med kvistar ;) Ska se om det är lika fint när jag kommer tillbaka hem i helgen så kan jag fotta då, men knappast lika fint då. 
 
Varken Bianca eller Sid har inte rymt något i helgen!! Lovar jag gick ut var tionde minut å var störtsäker på att nån av dom knappast är kvar i sina hagar. Blev lika förvånad varje gång jag gick ut å såg att dom VAR KVAR I SINA HAGAR! :) Var nog förra helgen jag hittade lite mer nät som jag satte runt Sids hage då jag bara har nät längst ner på hagarna. Men han hoppar upp å typ ut.. Jaa, can't explain. ;) Nu är det fixat iaf. Duktiga niner!
 
Utfyllnadsbild.
Blir så otroligt långt å tråkigt att bara se massa text. Eller??
 
Btw, har ni tänkt på att det börjar bli höst ute? Här i Västergötland är värmen borta å såg tillochmed lite tunn is på en pöl imorse! Löven trillar sakta men säkert ner och luften börjar bli sådär härligt kyligt på något sätt. Är även helt mörkt ute klockan 21.00! Svårt å förstå att det snart är september... Det var ju nyss det blev sommar. :P Tiden går läskigt fort ibland. Snart är man gammal å gråhårig ;)
 
 
 
 

Hoppsan

Anledningen till att jag inte bloggar är för jag har ganska fullt upp i skolan. Haft praktik hos kossorna denna veckan. Så väldigt trött efter skolan för att komma på något att skriva om.. Men jag lovar att jag faktiskt ska försöka uppdatera lite oftare :) 
 
I kaninväg händer inte mycket. Inte först den 22 sep när det blir utställning för lilla Sid som inte är så liten längre ;) Blev lite förvånad igår när jag kom hem å såg hut "stor" min plutt kanin blivit. Fortfarande mindre än Bianca å tror han kommer fortsätta vara lite mindre än Bianca. 
 
Hade tänkt fotta kaninerna nu i helgen men min kamera är död å laddaren blev kvar i skolan så ni för nöja er med bilder på skolans djur^^
 
Malta
 
Albert
 
Stompan
 
Två marsvin
 
 
 
 
 
 

Hallon

Gick ut på en liten skogpromenix å letade upp saker att ge till kaninerna. Lingon/blåbärsris, ljung och hallon var lite av det jag hittade där. Ibland känns det lite lyx att bo i skogen när man har kaniner ;) Allt utom hallonen ska torkas å ge till vintern. Därför fick Bianca provsmaka hallonen å hon älskade hallonen! Nu vet jag hur jag ska locka in henne när hon är lös ute å jag inte får tag på henne ;) Provade faktiskt det förut. Satte mej nån meter från henne när hon var lös å lockade lite försiktigt medans jag sträckte fram handen å hon kom fram till mej å ville ha mer. Gav henne lite till sen tog jag in henne, hehe.
 
Idag och senaste tiden har jag försökt få Sid att lära sej hur man sitter fint. Det går sisådär. Han sitter fint i några sekunder innan börjar röra sej. Funderar om man kan använda klicker eller liknande klick ljud så han lär sej? Vill gärna ha bra tips om hur man lär kaniner sitta såhär vackert :) 

Selträning

 
Nåja, selen passade någorlunda bra på Sid iaf. Så idag gick vi ut på våran första riktiga (var ute i Måndags i typ 1 min innan regnet kom) koppelpromenad å han verkade gilla det mycket. Vääldigt nyfiken på allt! Men klart det måste vara väldigt spänande för en liten kanin att upptäcka stora världen. ;) 
 
 
Just det! Innan vintern ska jag på hela 3 stycken uställningar. Den första jag ska på är i Svenljunga 22 sep :) Blir första gången jag ställer ut en kanin så lite nervöst kommer det nog vara. Men ska bli riktigt spännande å se vad denna lilla filur kan få för poäng i sin ålder^^ 
 
Fottade några bilder på Sid och Bianca förut. Bianca är dock så ful i pälsen så bilderna blev kassa å hjälpte inte enns att redigera dom. Så lägger in dom finaste bilderna på Sid istället. ;)
 

Hemma från Dalarna

(Detta skrev jag igår)
 
Här ser jag en väldigt dåligt uppdaterad blogg... Kan bero på att jag vart hos min kompis i Dalarna nästan en vecka. Åkte tidigt igår å kom fram runt 13.00. Trött som sjutton var jag för jag gick upp ganska tidigt^^ Men idag orkade jag ta mej ut till kaninerna en sväng. Gick även å hämtade nytt, fräsht hö hos grannen! Luktar ljuvligt ;) 
 
Köpt en pytte liten sele till Sid som jag trodde skulle passa, men nej, en aning förstor tyvärr. Han måste växa till sej snart! Just nu känns han för liten för allt, hehe. Kan varken gå i sele, hoppa eller vara ute i hage. Kan knappt vara ute då vädret har något emot mej. Så fort jag går ut börjar det regna. Konstigt men sant X)
 
Tänkte lägga upp lite bilder på min kompis kaniner, Dudley & Nina :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0