Dag 19

Ska försöka uppdatera bloggen lite ofatera nu^^ Nyss fått datorn fixad, det var på tiden!
Nu är det inte långt så långt kvar tills det kommer bebbar! Eller ja, minst 10 dagar/nästa helg kommer nog ungarna som tidigast. Lagom till sommarlovet. ;) Bianca har blivit rund som en liten boll. Hur många ungar gissar ni på att det kommer? Jag är osäker men mellan 1 - 3 stycken tror jag. Fy sjutton vad jag längtar tills dom kommer, så otålig jag är!


Tycker det verkar som hon blivit lite "sleten" faktiskt. Pälsen är inte så fin och hon har avsmalnat något. Pälsen kan ju bero på att hon solat för mycket kanske.
Titta magen!!

Dag 17

Sorry för jag inte bloggat något! Men somsagt är det lite dåligt med internet här. Ikväll har jag tänkt åka tillbaks till skolan efter 2 - 3 månader. Kommer kännas konstigt faktisk, eller kanske inte ändå. Men nästa fredag är det äntligen SOMMARLOV! Kanske att Biancas ungar kommer samma dag =) Dag 28 är det då men troligast dom kommer nån dag senare.
Btw, förhoppningsvis har jag råd att köpa en systemis kamera inom kort! Kommer få hjälp med burbygget av min snälla mamma senare i sommar. Det är en Nikon D3000 som jag funderar på. :)

Bilder

Jag kanske klarar mej med denna kameran iaf.. ;) Alltid haft inställning "auto" å tycker inte det blivit några riktigt höjdarbilder precis. Provade lite olika inställningar och oj vad nöjd jag blev med kameran helt plötsligt!
.
.
.
Försökte mej på att fotta kaninerna tillsamans, det gick, men svårt! Dom rörde sej åt olika håll å solen sken som gjorde det lite svårare för min skugga hela tiden syntes på alla bilder. Men beskärt bilderna så den inte syns nu.
Alltså, Bianca ser megastor ut på dessa bilder. Hon är mycket mindre! Bilderna luras lite...

Sist men verkligen inte minst några bilder på bara Nora =)

Byggt en bolåda

Igår byggde jag faktiskt en "bolåda" till Bianca! Hittade några brädor å blev sugen på att bygga något. Har ingen bild ännu, fottade med mobilen å visade sej nu att jag inte kan lägga in bilderna i datorn. *suck*
Bjuder på en bild på Leon istället. :)
Fy vad jag är trött på vanliga kameror. Är så sugen på att skaffa en systemkamera, något jag önskat mej väääldigt länge nu. Dock kommer jag inte ha råd med det eftersom jag lovat mej själv att bygga fler burar, då lär det ju gå åt en hel del pengar då. Inte lätt att klara sej på studiebidraget å nu under sommaren har jag inte ens något sommarjobb så kommer vara fattig..

Eget hö

Ja, höet hos grannen där jag brukar hämta är ju slut för tillfället. Så nu torkar jag lite hö själv då =) Enligt mej har det blivit jätte fint hö som jag tänkt använda tillfälligt. Ska även torka lite nässlor tänkte jag.

Dag 11

Tjockisen!
Ja, vad säger ni? ;) Är inte Bianca dräktig så heter jag Kurt.


Ca: 20 dagar kvar! Blir en låååång jobbig väntan. Har dock planerat lite kuliga saker istället för att bara sitta hemma å vänta. I helgen ska jag till Liseberg med Susanna (mylifeasophelia.blogspot.se) och nästa vecka ska jag äntligen till skolan efter minst 2 månaders frånvaro. Så kanske inte blir sån jobbig väntan då :)..

Dag 9

Igår fick jag känslan att Bianca bara går tom. Men idag känner jag tvärtom! Tycker jag börjar känna/se att magen är lite större och kaaanske kände något i den, hehe. Kan vara tarmarna jag känner, men vore häftigt om det var bebisar jag känner. ;) Ska bli så spännande att se om det kommer några ungar till slut då!

Nice dag!

Haft en supertrevlig dag med Karin idag (Och lilla Trollet såklart som fick 94 p!!) Hoppas att du kommer till Allingsås Karin. :)
Börjar fatta lite hur det funkar på utställningar nu. Så har verkligen lust å skaffa en utsällningskanin. Kanske hittar någon i Allingsås... ;) Fast försöker övertala mej själv att INTE skaffa en till först jag bor hemma helt.
Blivit helt kär i rexarnas päls. Så ska nog försöka avla fram en liten rexhare, hehe. Tyvärr är dom väl inte godkända för utställning? Men skulle vara gosigt å ha en sån eftersom jag gillar rexarnas päls å jag gillar Dvärgharar. Måste ju gå å mixa ihop på något sätt ;)
Tycker dom hära vbö Liten rex var så fina. :)
Fanns bara 2 stycken Dvärgharar på tävlingen! En VRÖ och en annan som jag inte kunde kolla på så mycket för folk som stod ivägen... :P
En Wiener! Herregud säger jag bara, dom är underbart fina! Älskar deras maffiga huvud och öron. ;)
En Tysk jättesheck i havanna =) Snygg!
Lilla Trollet!
En Udela (Kaninbodan.bloggplatsen.se) kopia? ;) Tyckte denna var lite lik. Bara att den är en Liten rex med blå ögon^^ Den fick väldigt bra poäng. Tror den fick 94p?
En stor BJ
Stora silver (?)
En annan VBÖ Liten rex som inte alls fick lika bra poäng som den andra VBÖ.
Somsagt, så har det vart en super härlig dag. Längtar nästan ihjäl mej till Allingsås nu!

Vecka 1

Har börjat märka små tecken på att Bianca är dräktig! Hon är tjurig (morrar så fort man vill lyfta henne, inte lika gosig m.m), magen börjar kännas liiiite hård. Tror dock det är lite tidigt å säga egentligen, så kan ju lika gärna vara jag som inbillar mej. ;) Hon kraffsar även väldigt mycket i buren. Hon brukar vara knäpptyst på natten men kunde nästan inte sova för hon prasslade i buren så väldigt. Såg ut som hon försökte rycka pälls idag så tänkte "Åhnej! Skendräktig.. " Men hon tvättade sej bara, phuuu..

Btw, idag ska jag åka till Mölndal till min farmor. Tidigt imorgon kommer Karin (kaninen.nu) och hämtar mej! Vi ska nämligen på utställningen i Olofstorp. :)


Dräktig i vecka 1
Syns ingenting på magen ännu, dock känner jag somsagt att den är något hårdare än vanligt.

Leon gubben

Idag har jag pysslat lite med Leon. Vi hoppade lite, hade en liten mysstund och gick ut på en liten promenix i skogen. Knäpp som han är springer han rakt i vattnet! Han gick inte så djupt. Han var max 1 dm i vattnet kanske. Blev lite rädd att han skulle springa ut till det djupare å simma omkring där, haha! Hade blivit rätt förvånad då. ;) Men han gick upp innan jag tog honom.
Han har börjat bli lite bekvämare med att bli lyft & klappad nu föresten. =) Mer nyfiken på mej när jag kommer in i hagen, springer gärna fram å nosar. Goa gubben!

Gosigt

Sista veckan i lägenheten nu, sen flyttar vi in i huset! Finaly ;)
Igår åkte hem till kaninerna en snabbis. Passade på att gå till grannen för att hämta hö då. Oturligt nog är nästan allt helt slut hos grannen! Hittade lite, lite hö som var fräsht som jag tog med mej då. Fyllde upp Biancas bur med spån & lite halm istället för den där mattan hon hade innan. Tycker det blir så skitigt med spån i hela buren för kommer sånt på golvet när man plockar ut kaninen. Ska därför kolla om jag kan fixa en utebur åt henne =)

Btw, den kartongen som hon har där i buren, går den bra att ha som bolåda tro?



Leon & Nora är ju så knäppa som sitter ute i ÖS REGN, så bestämde mej att låta dom vara i buren tills jag kommer hem igen (imorgon). Känner dock att jag stängde in dom i "fel" bur. Har nämligen tänkt byta så att Bianca får deras bur och dom får Biancas utebur. Bianca är ju bara en liten plutt medans Nora och Leon är två stora klumpar som behöver lite mer utrymme. ;)

Bianca bildbomb


Bianca parad!

Efter många om och men så blev det denna lilla killen som Bianca parades med. ;)

Sigismund eller "Sigge" , en ryss tecknad Dvärghare.
Något heeelt annat än jag tänkt mej faktiskt. Har alltid tyckt att dom rysstecknade är lite småfula men jag föll pladask när jag såg denna.
Så nu har jag lämnat Bianca där över helgen. Så hoppas jag också på att få någon rysstecknad eller VRÖ unge.. :) Tycker dom är sjukt fräna så vore lite tråkigt om ungarna blev t.ex. vanlig brun zobel, hehe.

Här kommer även lite andra bilder på Jennies andra fina dvärgharar!













Välkommen till min NYA blogg!

Nu blev jag trött på bloggplatsen så byter till blogg.se istället! Hoppas att ni som läste Biancakanin.bloggplatsen.se kommer läsa denna nya ;)
Min blogg handlar självklart om mitt största intresse kaniner! Nu har jag en Dvärghare tös i färgen Zobel havanna och två blandras kaniner till "kel". Har tänkt att jag ska skaffa lite flera Dvärgharar senare till hösten å då skrivs det nog lite mer med utställningar och hoppning. ;) Förutom kaninerna så har jag 4 katter som nog också dyker upp här i bloggen ibland.


Brukar tävla lite smått i kaninhoppning, tränar mest hemma. Är medlem i Smålands kaninhoppare annars. =)
Jag som skriver här heter Sara, 18 år bosatt i en liten, liten, liten by mitt ute i skogen som kallas för Sassarp. Ligger mellan Borås och Ulricehamn typ. Går i gymnasiet, djurvårdslinje. Skolan är ett internat som jag bor på för det är lite för långt å pendla till/från skolan. Därför kommer nog inte gå kvar där efter sommaren. När jag inte är i skolan sitter jag vid datorn, träffar kompisar å lite sånt som normala människor gör. ;)

RSS 2.0