Dag 2 - Din favoritras och varför

Antagligen så är det Dvärghare. :) Dom är så små och har sån fin kropp. Dom passar bra till både hoppning och uställning och det är precis vad jag vill ha. Tycker att det är en ras med lite utmaning också. Finns en del nackdelar med dom som kommer satsa på att avla bort då.
Dom kanske inte är den bästa kelkaninen eftersom aggresivitet inte år så ovanligt plus att dom är väldigt energiska djur. Men det beror på hur mycket man orkar "jobba" för att få dom sälskapliga. När jag skaffade Sid var han rädd och tyckte det var läskigt att bli buren. Så fort man närmade sej buren gömmde han sej men nu är han precis tvärtom. Han älskar uppmärsamhet!
 

Helgen

Haft en mysig "långhelg" (haft studiedag på måndagen) med Bianca & Susanna. :) Bianca har fått vara inne i  helgen å hon verkade typ känna igen sej eftersom hon vart där förut.
Kom hem runt halv 5 å då var det städa burar å hämta hö som som stog på saker att göra listan. Dröjde ända tills det var mörkt innan allt var klart. Spånet tog slut också så tänkt att jag ska prova på lite torv nästa gång. :) Både sett och hört att det ska vara bra om man vill hålla kaninernas tassar rena. Har ju det problemet med Sid att hans tassar inte håller sej rena när han har spån i buren.
 
Ridit för första gången på ett bra tag. Så underbart härligt det är! =) Jag som inte är någon ridvan människa tänkte bara skritta å trava lite försikigt men när jag smackade på hästen blev det full galopp på engång, haha. t Fick prova på barbacka dessutom! Höll mej kvar i full galopp fast det var ändå nära jag ramla av ;)

Dag 1 - Berätta om dina kaniner och hur dom bor

 
 
Bianca - Min ena Dvärghare som tyvärr har blivit smått aggresiv på senaste tiden. Hon har bitit mej x antal gånger... Så hon kommer jag inte avla på något utan hon är bara min "kel kanin". :) Hon är också väääldigt duktig på att hoppa! ( Iaf hemma). På tävlingar går det inte något vidare. Dock var det ett tag sedan vi var å tävlade nu så hon kanske har ändrat sej^^
Hon är väääldigt smart också. Bäst på att rymma hur mycket man än försöker säkra hagen så rymmer hon genom minsta lilla hål. Kompostgaller hoppar hon över utan problem, är det nät över klättrar hon upp och kryper under nätet. Hon är inte dum!
 
Sid - Lillpojken :) När jag fick hem honom var han lite rädd av sej å gömde sej så fort han såg någon. Nu har han blivit riktigt mysig! Hoppas på att han behåller sin personlighet så kommer han bli en perfekt avelskanin om några år. ;) 
 
Leon - En kastrerad blandras/hoppkanin herre på 5 år ifrån Stockholm. Köpte honom i våras från Silverados hoppkaniner som sälskap till Nora. Nu är dom två oskiljaktiga! Otroligt glad att jag köpte Leon :)
Han är inte direkt någon myskanin. Men eftersom jag har han bara för Noras skull så spelar det ingen roll hur han är mot mej så länge han och Nora kommer överens.
 
Nora - Tjockiskaninen. Himmla social kanin det :) Skuttar alltid fram till en och vill bli klappad när hon är ute. Ingen svårfångad kanin det inte ;)
 
 
Såhär bor Leon & Nora
Dom har en otroligt stor hage som dom är i under dagarna så dom är på sättovis frigående :P Funderar på att dela av hagen i 4 eller 3 så kan Sid och Bianca få en varsin hage. 
 
Här bor lilla Sid^^
 
Biancas bur och hage
 

Lista

Kör igång med en ungefär likadan lista som jag gjorde förra året för att bloggen inte ska bli så tom^^
 
Dag 1 - Berätta om dina kaniner och hur dom bor
Dag 2 - Din favoritras och varför
Dag 3 - En ras du vill ha
Dag 4 - Hopp, uställning eller kel?
Dag 5 - Hur ofta ställer du ut/hoppar?
Dag 6 - En ras du inte vill ha
Dag 7 - Din första kanin
Dag 8 - En kanin som betytt mycket och varför
Dag 9 - Kaniner du haft
Dag 10 - Finaste kaninbilderna
Dag 11 - Kaninbloggar du följer
Dag 12 - Dina övriga djur
Dag 13 - Dröm kaningården
Dag 14 - Bästa kaninresan
Dag 15 - Dina framtida kaninplaner
Dag 16 - Vänligaste kaninen du har/haft
Dag 17 - Otrevligaste kaninen du har/haft
Dag 18 - En kaninbild som får dej att tänka på...
Dag 19 - Dethär äter dina kaniner dagligen
Dag 20 - Berätta om din äldsta kanin du har/haft
Dag 21 - Ute eller inne?
Dag 22 - Kaniner du saknar
Dag 23 - Hur tror du det kommer se ut för dej i kaninväg om ungefär 10 år?
Dag 24 - En vanlig dag hos kaninerna
 
 

Vila i frid Ophelia ♥

Sitter å gråter som en idot... Susanna ringde nyss å berättade att dom tagit bort Ophelia. Dom flesta som läser min blogg vet nog vem hon är. 
 

Presentations träning...

Bianca kan "presentera" sej hur fint som helst märkte jag igår. Stoppar henne på bordet å hon sitter där så fint så i evigheter. Blir så stolt över na även fast hon inte är någon uställnings kanin! Men Sid VÄGRAR sitta sådär. -.- Han ska hellre springa å nosa på annat, hoppar upp i mitt ansikte och klättrar på huvudet. 
 
Oredigerade bilder fore once^^
 
Sid

 
 

RSS 2.0