Paus

Det händer inte mycket här så tar en liten paus tror jag. Kaninerna är som dom ska och självklart kommer jag tillbaka igen :)
Hoppas ni alla har haft en trevlig missomar!
Försökte ladda upp en bild, men vill inte funka... Aja.

Grattis Nora!

Idag fyller Nora hela 5 år!
Alla sina fem år har hon bott här, träffat många kaniner och vart med om mycket saker. Minns så väl när hon föddes :) Hon var så liten!
Här är Nora som bebis bredvid en hermelin kanin. 
 
 
 

Äntligen internet!

Jag höll på att bli galen nyss för inte haft internet sen i... Ja, gud vet när. Men nu är problemet löst å jag hoppas att denna datorn håller sej nu. :)
Och ja, det är tyvärr sant att Bianca gått tom. Hehe, pinsamt så mycket som jag skrivit att hon vart dräktig. Tog ett tag för mej att inse det bara. Blir ingen omparning heller faktiskt. Är väldigt rädd om Bianca å eftersom hon är 2 år så är risken onödig att ta för jag kommer inte kunna betala 8000 kr om det skulle bli problem vid förlossningen^^ Har inte tid för kaninungar heller för den delen eftersom jag har besämt att jag ska gå kvar i skolan å plugga stenhårt nu. Men istället för kaninungar så har jag en annan sak på G ;)


Har fottat vääldigt mycket bilder under tiden jag vart utan internet. Orkar dock inte lägga ut allihopa för det tar sån lång tid..
Jag blir lite irreterad på Bianca! Här hemma flyger hon bokstavligen över alla hinder. Behöver inte ens ha koppel på henne längre utan att hon hoppar över 7 hinder på 10 sekunder. På tävlingar går det ju åt skogen för att hon hellre villl lägga sej platt på mage framför hindret istället för å hoppa... Morr. Får la försöka träna upp henne lite mer på tävlingar. Ska till Trollhättan den 30 juni å tävla med Bianca och kanske Leon. Sen ska jag nog hoppa med henne i Allingsås också =)

Uppdatering!

Sara hälsar att hennes dator har dött så hon sitter i skogen utan internet (rädda henne någon?).
Bianca verkar ha gått tom för det har inte blivit några kaninungar.
Nora & Leon, samt Bianca då, lever och mår bra annars. :)
Alla kommentarer kommer nå Sara iaf (sms is tha shit mannen) så bara skriva på. ;)
Japp, det var nog allt!
/ Greta
Bild på Bianca från påsklovet 2011.

Hopplöst

Gett upp hoppet, tror inte att det blir några ungar. Dag 31 nu och somsagt, det känns så tydligt i magen men tror inte det är ungar längre. Säkert bara tarmrörelser. SUCK

Evigheters evigheter

Nu kan det hända precis när som helst! Dag 30 idag. Känns verkligen som tiden har stannat. Suck.
Antagligen och förhoppningsvis så kommer ungarna inatt. Nu hoppas jag att ni håller tassar, tummar och tår där hemma :) Vore väldigt konstigt om det inte kom några ungar eftersom man känner dom såpass tydligt i magen. Tror knappast att det är tarmrörelser som är väldigt lätt att ta fel på. Bianca har ju blivit lite sliten i övrigt och kraffsar väldigt mycket i buren. Har lagt in en tjockt lagger med spån blandat med tort gräs å verkar som hon har kraffsat ihop ett litet bo där. Nu är det bara pälsen och såklart ungarna som saknas!


Dag 29

När som helst nu... Mitt tålamod har tagit slut. Dag 29 idag och magen är stor som en ballong å det känns tydligt hur det rör sej. Gah, trodde å hoppades att dom skulle komma inatt så höll jag tummarna när jag gick ut men näpp, inget ännu. :P Antar dom kanske kommer under dagen eller inatt, eller imorgon, eller i övermorgon... D:

Suck...

Sorry för snål uppdatering. Men finns så lite å skriva om just nu innan ungarna föds/om det kommer några. =P Idag är hon på dag 28 så dom kan ju komma när som helst nu, om dom kommer vill säga..


Fint väder ute idag! Tror jag ska ut å hoppa och fotta lite med kaninerna idag om jag orkar. Sen har jag funderat på om jag ska ta å börja med hoppningen lite mer seriöst än vad jag gör nu. Vore ganska kul å komma ut, träffa nya kaninmänniskor å lite sånt.. :) Nu är jag medlem i Smålands kaninhoppare men eftersom jag inte bor i Småland har jag lite svårt å ta mej till tävlingarna. Var ju Susanna som fick mej att bli medlem där. ;) Så kan bara ta mej dit om hon kan typ. Ska nog börja i Trestads kh för det ligger i Västergötland å mycket lättare å ta sej dit även fast det kanske är lite längre. Leon har ju faktiskt hoppat förut i medelsvår! Lite kul å ha en kanin som redan kan hoppa än å träna upp själv för har inte riktigt tålamodet...
Igår var jag i skolan på ett möte. My god, orkar inte riktigt ta allt vad dom sa men det var hemskt å jag kämpaden verkligen för att hålla tårarna tillbaka. Mina betyg är svindåliga. Jag är lat när det gäller plugget, tar inget på allvar^^ Gått 9:an två gånger och nu ska jag antagligen börja 1:an för andra gången i höst. Har funderingar kring å hoppa av å söka jobb istället. Även fast jag inte får mitt drömjobb, så vill jag iaf ha ett jobb. Å jag tror det går även med mina dåliga betyg, fast då handlar det nog mest om ren tur. X) Vet flera i min sits som har både jobb och lägenhet, trots dåliga betyg. Gah.. Nu får det vara nog. Slut tjatat.

Lååååååååååååååångsamt

Det sista nu innan ungarna föds går SÅ SEGT! *suck*
Imorgon är det Torsdag, på kvällen ska jag åka till skolan å rensa rummet på grejer. Sen är det Fredag (dag 28). Då kanske ungarna föds, men antagligen inte^^ Får nog vänta till tidigast Lördag eller Söndag.
Börjar även tvivla lite på att hon ens är dräktig. Tycker magen har krympt... Dock känner jag rörelser om jag håller handen under magen en stund. Jag tror att det är ungarna jag känner. Fast kan ju vara tarmrörelser , huhu. Vad gör jag om hon inte får ungar? Då skaffar jag nog färdiga ungar istället.


Efter att ha suttit inne i buren sen dag 22 fick Bianca komma ut i hagen en stund. ^^

Vart tar tiden vägen?!

Känner att jag har brist på att skriva just nu. Antar att det blir mer å skriva om när ungarna är födda. ;) Men vill ändå försöka hålla bloggen något uppdaterad. =)
Idag är Bianca på dag 25!! Herregud vad tiden går fort. Vart tar den vägen?! Inte bara Biancas dräktighet som gått fort utan hela detta året ju. Det är redan juni Minns i vintras när man satt å drömde om sommaren som kändes så otroligt långt bort då... Unbelievable. Jaa, snart är det la jul igen :) Kanske dags å köpa julklappar innan det är försent. ;)

Bus kaniner!

Såhär låg Leon & Nora när jag kom ut imorse. Tror ni jag blev rädd?! Trodde dom var döda en stund innan jag såg att dom andades som tur var.
Just nu sitter jag å längtar till Allingsås utställningen :) Blir kul å träffa folket där. Sen hoppas jag att det INTE finns några fina Dvärgharar till salu! Då blir det synd om mej, Huhu. Fast ärligt så har jag har faktiskt funderat på att skaffa en till beroende på hur många ungar Bianca får. Först å främst måste jag ju självklart ha plats åt alla ungar tills dom blir sålda. Så beslutet med ny kanin får vänta tills ungarna har kommit och även tills jag vet hur jag gör med skolan nästa termin... Går jag kvar i skolan å bara är hemma på helgerna ska jag inte ha mer än 5 kaniner (ungar borträknade) tills jag bor hemma på vardagarna också. Har funderat på dethär med att pendla till och från skolan men med tanke på att jag är en väldigt morgontrött person (Behöver gå upp kl 4) känns det inte så lockande. Har inte så mycket andra val än att gå kvar på skolan minst 1 år till. Åh, livet känns jobbigt just nu^^

Nikon D3000 är nu min!

Nu är jag en stolt ägare till en Nikon D3000! Inte riktigt kommit underfull med kameran så bilderna är la inte sådär super proffsiga än. Men det kommer nog med tiden. ;)
Än så länge är jag riktigt nöjd med min kamera!
Idag har Bianca typ byggt ett bo. Hon har som grävt ett stort "hål" i halmen där jag antar hon tänkt lägga sina bebbar... :) Hon har inte börjat dra någon päls ännu, men tror hon gör det precis innan hon föder. Nu fan är det inte långt kvar!

Utmaning

Jag har blivit utmanad av Karin!1. Om ditt nästa liv skulle bli en möbel, vilken vill du bli då?
Hmmm... Haha jadu, svårt fråga! Jag tror iaf att jag inte vill bli en soffa eller en säng, med tanke på vad som kan hända där ibland..

2. Berätta om det pinsamaste du gjort.
Edit: Stod i ett omklädningrum i nån affär å skulle prova en BH. Så innan jag tagit på mej den rycktes dörren upp. Hörde bara ett "oj" å dörren stängdes lika fort som den öppnades, haha! Vet inte om det var mest synd om mej eller hon som öppnade... Väldigt glad att det inte var en söt kille i alla fall!
3. Vilken kaninras skulle du vilja ha förutom den du har idag?
Liten rex, Belgisk hare eller hermelin är jag lite smått sugen på ;)

4. Finns det någon bok som du har läst om flera gånger? Vilken i så fall?
Nej, jag gillar inte böcker. Tycker bara att det är långtråkigt å läsa. Jag har försökt läsa Twilight böckerna men tröttnade efter ett tag, tror inte böcker är min grej :) Tycker det är roligare å kolla på filmer.

5. Hur vill du helst bo? Tänk drömboende, skit i pengar osv ;)
Ett lyxigt hus med pool å ett stall där man kan ha kaninerna! Men det jag tänker känns ganska ouppnåligt så skulle nöja mej ett radhus med större trädgärd till.

6. Hur många barn vill du ha? Motivera!
Om jag skaffar barn kommer jag nog bara ha ett barn. Barn är jobbiga. Vill att det ska vara lungt omkring mej, vill inte bli "fångad" hemma med massa skrikiga barn.

7. Vad är värst, frysa eller svettas?
Det är typ lika hemskt men jag svettas hellre i 40+ grader än fryser i 40- grader. ;) Är ganska frusen av mej, hehe.

8. Badar du helst i havet eller sjön?
I havet såklart! :) Känns frächare och det är roligt när det är vågigt!

9. Om du fick ändra din kanins personlighet/beteende vad skulle du änd?ra?
Bianca skulle jag gärna vilja att hon var tryggare på hopptävlingar/nya miljöer! Hemma hoppar hon som en super duktig hoppkanin men på tävlingar.. Nä då vill hon inte alls. Hon lägger sej bara platt på marken å vägrar hoppa.. Nora vill jag ska sluta vara så lat! Å Leon tycker jag är bra som han är :)

10. Om du fick välja färg helt fritt, vilken färg skulle din kanin ha?
Rosa ;) Nej jag skoja, aldrig livet. Det finns så många färger jag vill ha på mina kaniner så blir svårt att säga nån ;)

Jag utmanar Svartkanin.blogg.se och Detunderbarakaninlivet.blogg.se
1. Varför skaffade du kanin och vad fick dej att bli intresserad av kaniner?
2. Vad skulle du göra annorlunda om ingen skulle bry sej?
3. När du är runt 70 - 80 år, vad tror du har betytt mest i ditt liv?
4. Om du hade en kompis som var precis som dej, hur länge tror du ni skulle vara vänner?
5. Finns det någon betydelsefulll i ditt liv som du skulle kunna ofra för oändligt mycket pengar?
6. Vad skulle du tänka/göra om din kanin hade 1 minut kvar å leva?
7. Det bästa i livet som hänt dej är?
8. Vad tycker du livet är värt att leva för?
9. Finns det något som kan få dej att sluta med kaniner?
10. Finns det något som hindrar dej från att göra något du verkligen vill?

Dag 22

Bianca ser helt sprängfärdig ut nu. Absolut tidigast på Fredag kommer ungarna, Längtar!! Tänk att det redan gått så fort? Trodde tiden skulle stanna när jag parat henne. Försökt ignorera att hon är dräktig men ja.
Jag oroar mej så överdrivet mycket att hon skiter i ungarna, dom fryser ihjäl för hon inte byggt något bo. Å i allra värsta fall biter ihjäl dom å jag hittar kroppsdelar i hela buren... *ryser* Nä, jag hoppas å tror att hon blir en bra mamma. :)


RSS 2.0